PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFVELIKI TJEDAN I USKRS 2016
Vijesti iz župe, 30. Ožujak 2016. 07:52

VELIKI TJEDAN

 

Ove godine unišli smo u završni dio korizme u Veliki tjedan s duhovnom pripremom. Župljani su pristupili uskrsnoj ispovijedi. Boslesnima i starima i nemoćnima je omogućeno pomirenje i pričest po obiteljima. Duše i srca smo krenuli Kristu da obasja svojim zrakama milosrđa.

Svih smo se sjetili a za sebe tražili milosrđe Božje na Veliki četvrtak na euharistijskom slavlju ustanove euharisitje, obnoć na bdijenju s Gospodinom na Maslinskoj gori. Na Veliki petak bili smo iz njega na proživljavanju muke njegove i ljubljenju križa, a završetak je bio bdijenje i slavlje Uskrsne noći.

Prorok Izaija objavljuje Božju riječ: “Ne spominjite se onog što se zbilo ... Evo, činim nešto novo” (Iz 43,18). I sveti Pavao nas podsjeća na jedinu nužnu stvar: “Što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem” (Fil 3,13)”. Da Kraljevstvo Božje već jest i još ne, ali uskrsli Isus prolazi kroz zakračunata vrata naših sigurnosti i naših strahova (usp. Iv 20,19) i poziva nas da mu se pridružimo na putu. Gospodin je uskrsnuo i poziva nas da obnovimo svoj život,da pođemo s njim koji pruža život i da slušamo njegov glas, dopuštajući da Bogu nama ponovno izgradi svoju viziju onoga što znači biti ljudi Evanđelja,nositelji milosrđa i pomirenja, založeni u obnavljanju lica zemlje, bilo u odnosu na ljudska bića bilo na stvorenje, po obraćenju našega osobnoga života.

Ovo je noć kad si nekoćnaše oce sinove Izraelove, izveo iz Egipta i kroz more Crveno po suhu proveo…Ovo je noć kad je Krist raskinuo okove smrti. Ova uskrsna sveta noć ništi grijehe, pere krivice, i nevinost palima, a radost tužnima,…… kliče hvalospijeve uskrsnoj svijeći. Kliče nama samima.

Ove godine Uskrs slavimo utijeku Izvanrednog jubileja Milosrđa. Poziv proroka da se “ne spominjemo onoga što se zbilo” nalaže nam da oprostimo i stavimo na stranu sve stare rane.

Još ima pravednika kojibol svijeta nose u sebi golemu. Ima majki koje krotkošću i poniznošću svojom nebu streme, majki čije blage duše lomi teška bol za svojim rođenim, za svojim domom i svojom domovinom. Majke su te, poput Marije, u svome bolu toliko bliske Kristu, Kristu čija patnja izbavlja svijet i donosi otkupljenje.


FOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt