Uskrsna čestitka

Dragi čitatelji naše stranice, svima vama koji se preko ove stranice interesirate za događaje u našoj župi, želim od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. 

Čini se da se nazire kraj koroni koja nas je gotovo dvije godine udaljavala jedne od drugih. Iskreno se nadam da ta udaljenost neće uroditi nekom nepremostivom udaljenošću.  Kako kažu predaje – na našu nesreću,  jedno zlo nikad ne dolazi samo. Svjedoci smo ubijanja, protjerivanja i uništavanja jedne nama bliske zemlje. Ratna razaranja će ostaviti i brojne druge posljedice na ljudima u Ukrajini. 

Molimo Uskrsloga Gospodina da zaustavi zlo rata i ljude koji se služe oružje za postizanje nekih svojih ciljeva. Molimo Uskrsloga Gospodina za mir i u drugim dijelovima svijeta. Puno je patnje koju ljudi prouzročuju jedni drugima. Neka svima onima koji nevini stradavaju Gospodin bude utjeha i snaga. 

”Nije li gorjelo srce u nama dok nam je otkrivao Pisma”, svjedoče učenici na putu za Emaus. Neka i svima vama gori srce dok Uskrsli Gospodin govori i poziva na nasljedovanje. Pratimo ga poput apostola dok ne dođemo u njegovu slavu. 

Sretan Uskrs