Uskrsna čestitka

Dragi čitatelji naše stranice, svima vama koji se preko ove stranice interesirate za događaje u našoj župi, želim od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. 

Napokon se i službeno priopćava kraj koroni koja nas je nekoliko godina udaljavala jedne od drugih. Iskreno se nadam da ta udaljenost nije i neće uroditi nekom nepremostivom udaljenošću.  Kako kažu predaje – na našu nesreću,  jedno zlo nikad ne dolazi samo. Svjedoci smo ubijanja, protjerivanja i uništavanja jedne nama bliske zemlje. Ratna razaranja će ostaviti i brojne druge posljedice na ljudima u Ukrajini. 

Molimo Uskrsloga Gospodina da zaustavi zlo rata i ljude koji se služe oružje za postizanje nekih svojih ciljeva. Molimo Uskrsloga Gospodina za mir i u drugim dijelovima svijeta. Puno je patnje koju ljudi prouzročuju jedni drugima. Neka svima onima koji nevini stradavaju Gospodin bude utjeha i snaga. 

”Nije li gorjelo srce u nama dok nam je otkrivao Pisma”, svjedoče učenici na putu za Emaus. Neka i svima vama gori srce dok Uskrsli Gospodin govori i poziva na nasljedovanje. Pratimo ga poput apostola dok ne dođemo u njegovu slavu. 

Sretan Uskrs