PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDF DRUGA TRODNEVNICA ZA VELIKU GOSPU
Vijesti iz župe, 13. Kolovoz 2015. 21:22

 DRUGATRODNEVNICA ZA VELIKU GOSPU

 

Druga večer je nosila obilježje spomena i molitve za poginule i nestale u Domovinskom ratu. Prije mise krunicu su predmolile žene i udovice branitelja. Svetu misu je predslavio fra Marijan Petričević misionar za Hrvate u Giessenu kod Frankfurta.

 

Za Domovinu su branitelji davali živote žrtvujući se za budućnost djece i Hrvatskog naroda. Njihovom zaslugom je izvojevana sloboda a život i uređenje su sada na nama. Bruno Bušić je još sedamdesetih godina pisao o važnosti ljudi koji će voditi i graditi državu. Samo čovjek povezan s Bogom može biti istinski zagovaratelj naroda i garancija izgrađivanja budućnosti, naglasio je fra Marijan.

 

Zatim smo se spomenuli svih branitelja a jedna udovica i djeca i ministranti su postavili upaljene lampione pred noge Gospe kao znak naše molitve za spasenje. U molitvi vjernika molili smo za  sve poginule branitelje, za djecu i za sve nas da živimo u miru.

Pobožni puk je ispunio prostor ispred oltara a misu je izravno prenosio Kupreški radio. U koncelebraciji je bilo pet svećenika.

 

 

 


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt