PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFGROBLJA U ŽUPI
Vijesti iz župe, 11. Lipanj 2015. 18:48

GROBLJA

Kako smo najavili za groblja se brinemo sami svako selo za sebe. Osnovani su odbori koji se brinu o grobljima. Odbori će urediti svoj Poslovnik o radu, definirati što treba uraditi po odredbi Općinskog vijeća, raspored staza i novih grobova. Odbor objavljuje broj računa iz banke tako da korisnici mogu uplatiti članarinu preko banke ili na ruke samom odboru koji izdaje potvrdu o uplati. Članarine se uplaćuju od Markovdana do Velike Gospe.

 

STRAŽBENICA

Ograda groblja je oštećena u zadnjem ratu. Betonski stupovi su, nakon oštećenja, od kiše, mraza i nevremena popucali. Trebalo bi stupove ograde popraviti kao i kapiju, kapelicu ožbukati izvana i iznutra i postaviti na kapelicu vrata. U Stažbenici ne stanuje nitko od vjernika.

Odbor za groblje u Stražbenici čine: Ilija Galić, Marko Ivić i Ante Romić

 

BILI POTOK

Brigu za uređenje groblja vode:  Dragun Bagarić, Ivka Bagarić  i Mario Bagarić

 

ZLOSELA

Zaključeno je, na sastanku sela, da svaka obitelj i oni koji se sahranjuju u groblju da godišnje pridonesu po 20,-KM. Od članarine namiruje se uređenje groblja (košenje i dovoz otpada), popravci na kapelici i ogradi. Plan je i uređenje parkinga.

Odbor za groblje u Zloselima čine: Nada Bagarić, Marko Ćosić i Zvonko Tovilo

 

OSMANLIJE

Parking pred grobljem nije završen aulaznu kapiju treba popraviti. Loš je pristupni put ka groblju. Nisu riješeneoborinske vode. Odlučeno je svaka obitelj i obitelji onih koji se ovdjesahranjuju uplaćuju godišnje 20,- KM.

Članovi su odbora za groblje u Osmanlijama su: Mario Lovrić, Zdravko Mioč i Danijel Pašalić

 

GORNJI MALOVAN (ĆEMALIĆ)

Ovo groblje je zbog zapuštenosti u najlošijem stanju. Bivši suhozid se sam od sebe srušio. Kapelica postoji ali je treba urediti ili novu sagraditi. Zadnji ukop je bio prije 40 godina. U Gornjem Malovanu nitko od vjernika ne stanuje. Svi su raseljeni. Pokrenuta je akcija da se groblje zaštiti, postavi ograda, ulaz i uredi kapelica.

Tražimo kontakt s raseljenim koji su povezani s ovim grobljem.

Odbor za groblje u Gornjem Malovanu sačinjavaju: Otodije Šimić, Ivo Raštegorac, Marko Batinić i Marko VilaFOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt