PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPROSLAVLJEN PATRON NAŠE ŽUPE: VELIKA GOSPA, GOSPOJINA 2014
Vijesti iz župe, 18. Kolovoz 2014. 19:55

VELIKA GOSPA U SUHOM POLJU – KUPRES

 

            Proslavu Uznesenja BDM na Suhom Polju  počeli smo duhovnim pripremama u trodnevnici. Prije misa su sat vremena bili na raspolaganju svećenici za sakramenat ispovijedi. Pola sata prije misa počinjala je molitva krunice i Gospine litanije. Sve pobožnosti bile su uvod u euharistijska slavlja koja su predslavili s ostalim svećenicima i đakonom: vlč. Ivica Mršo, mons. Fabijan Svalina i vlč. Zdenko Perija. Na sam dan Velike Gospe, slavlje je predslavio fra Stipo Alandžak, profesor u Visokom.

 

Poruke propovjednika su bile, Marija u životu vjernika, ugradnja karizmi u životu kao zadatak. Zamjena dara karizmi ne smije prijeći u zahtjev 'imam pravo', nego ispuniti dar kršćanina, kao što je Marija ispunila volju Božju i primila dare milosti.

Poruke za obitelji su bile dar prihvaćanja dara novih života, posebno ovdje gdje smo doživjeli 'kataklizmu' istrebljenja dva puta u XX. stoljeću. Današnja kuga, nemara, nebrige i neodgovornosti u obitelji, prijeti da raskopa obitelji ili čak ih zatre. Kao da nas nisu opametila prošla zla vremena.

 

Uoči Blagdana dobili smo monografiju ''ŽupaSuho Polje na Kupresu'' autora fra Marijana Karaule, gdje je na 287 stranica prikazan nastanak, duhovni i demografski hod župe. Bogata je starim fotografijama te otima zaboravu prošlost, a iseljeni Kuprešaci za Gospojinu su pokazali radost zbog ove knjige s kojom listajući je druguju s kupreškim krajem i izoštrenim slikama iz djetinjstva.

Knjigu toplo preporučujemo po popularnoj cijeni od 25,- KM ili 100 kuna.


FOTOGALERIJA - 14.08.2014. - Uočnica


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt