PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFSUSRET ZA DJEVOJKE NA TEMU - VJERA
Vijesti iz župe, 13. Studeni 2013. 20:07
Suho Polje, 13. studeni 2013.

SUSRET ZA DJEVOJKE NA TEMU - VJERA

Na poticaj i u dogovoru SSMI iz Gromiljaka susret su organizirali župni vikar vlč. Miodrag i fra Marko Jukić župnik u Suhom PoljuNa kupreškoj visoravni 9. studenog 2013. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije - Suho Polje kod Kupresa po prvi put održan je susret za djevojke na temu - Vjera. Na poticaj i u dogovoru sestara Služavki Maloga Isusa iz Gromiljaka susret su organizirali župni vikar vlč. Miodrag Brkan koji predaje vjeronauk u srednjoj školi - Kupres i fra Marko Jukić župnik u Suhom Polju. Susret su vodile s. Ružica Ivić i s. Danica Bilić .

Program je započeo Marijinom pjesmom i Gospodnjom molitvom kojom smo očitovali svoju povezanost u Kristu.

Prvo razmišljanje imala je s. Ružica na temu Vjera i ujedno se predstavila mladima kroz svoj redovnički poziv. Budući da je s. Ružica rodom iz župe Suho Polje govorila je o svom pozivu koji se dogodio iz Vjere u „nepoznato“ prije 40 godina. Kao i nazočne djevojke, upravo u ovoj župi Uznesenja Marijina u sebi je osjetila želju da postane Časna sestra. Odazvala se spremno tom pozivu te je iznijela djelić tog iskustva. Naglasila je u tome važnost obiteljske molitve i otvorene komunikacije u obitelji kako bi imali jasan životni Cilj. Svakoj mladoj osobi potreban je životni cilj na kojem će ustrajati, i to posebno traži odricanje i žrtvu. Odbaciti loše navike i grijeh koji nas sapinje i „postojano trčimo trku koja je pred nama“. Istakla je nekoliko primjera svjedoka vjere i nesebične ljubavi za druge: kao svoga utemeljitelja slugu Božjega Josipa Stadlera u kojeg su vjera i djela išli ukorak kao dvije noge, te nove blaženice Drinske Mučenice koje su svoj život položile za jedini cilj svoga života a to je Isus. Nadahnjivati se na dobrim primjerima, biti spreman na poteškoće i svoj pogled dizati prema Isusu, koji je najbolji prijatelj i može u svemu pomoći kazala je s. Ružica.
Vjera nam pomaže suočiti se sa životom, jer Bog želi uvećati našu vjeru kroz svakodnevne poraze, kušnje i poteškoće. Ponekad se pitajmo: Ljubim li i vjerujem li doista u Boga koga ne vidim? Sv.Augustin kaže: Što je vjera, ako ne vjerovati u ono što ne možeš vidjeti.

Nakon izlaganja sudionice su izvlačile kartice na kojima su ispisane neke od vrednota npr: pravednost,snaga, ljepota, nježnost, otvorenost, svjetlost, strpljivost, jasnoća, nada, istina, opraštanje, učenje, igra, sklad ...itd. te su se tako predstavile, otvorile svoju dušu, zbližile međusobno i sa sestrama.

Nakon toga u duhu mladih predstavila se s. Danica Bilić kroz svoje redovničko djelovanje u družbi sestara SMI kao kateheta u školi i župi, rad sa djecom u vrtiću i djecom sa poteškoćama u razvoju. Mladi vole kada riječju i primjerom čuju i vide od sestara bogato iskustvo redovničkog života u službi Bogu i bratu čovjeku. Kroz radosno druženje i bogatstvo koje su čuli, vrijeme je brzo prošlo.

U crkvu su imali priliku za ispovijed i molitvom krunice pripremali su se za Svetu misu koju je predslavio fra. Marko, a pjevanje s mladima je animirala s. Danica.


 (kta)


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt