PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPROSLAVLJEN BLAGDAN SVETOG MARKA NA BRDU KRIŽU IZNAD ZLOSELA
Vijesti iz župe, 26. Travanj 2013. 14:46

Jučer je dostojanstveno i pobožno proslavljen blagdan svetog Marka evanđeliste u Zloselima na brdu "Križu" uz veliki broj vjernika.

Sveto misno slavlje predvodio je gvardijan u Livnu, fra Miroslav Ištuk

Nije nas bilo puno ali na licima svih se primijetilo oduševljenje zbog današnjeg dana jer je ovaj običaj obnovljen nakon 21 godinu pauze. Ugodan sunčan dan sa blagim povjetarcem, kako samo kod nas može bit, slavili smo blagdan svetog Marka evanđeliste na Križu kako je bio običaj prije progonstva i to po prvi put nakon rata - nakon 21 godinu! 
Naš župnik, fra Marko Jukić, je bolestan i u bolnici je u Livnu pa nije mogao biti sa nama  ali hvala mu što nam je vratio pradavni običaj koji je ujedno i početak misa na grobljima i blagoslova polja na Kupresu! Ujedno fra Marku želimo brz oporavak i sretan imendan!


Nadat je se da će nas dogodine bit više i to iz svih kupreških župa ali i Vas raseljenih po bilom svitu a možda do tada izgradimo i novu kapelu jer su mnogi, sad kako je održana misa na Križu, iskazali veliki interes za izgradnjom! 
Nakon mise, nas 15-20 smo ostali na druženju uz pivo (donili Mijo Ćosić i Mario Mihaljević) i pokoju kap rakije. Nakon druženja, obišli smo zidine i ruševine pod Jarmom i Kurljajem, novu lovačku kuću u izgradnji, hotel..... Sve to pogledajte u foto-galerijama na  www.facebook.com/ZLOSELA 


Do slijedećeg Markovdana i susreta dogodine, Mir Vam i Dobro!© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt