Zadnjim, to jest trinaestim utorkom pobožnosti na čast sv. Anti Padovanskom, zaokružili smo prvi dio priprave za 150. obljetnicu župe.

Naime, učinilo nam se najlakšim, a što se pokazalo i ispravnim, da iskoristimo ovu pobožnost i organiziramo tematska predavanja za vjernike te propovijedi koje su na neki način zaokružile misao vodilju konkretnog susreta.

Predavači su bili profesori s Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Franjevačke teologije iz Sarajeva. I njima je bolje odgovaralo što su nastupi vezani za jedan dan u tjednu jer su na taj način lakše uskladili svoje stalne obveze. Ovom prilikom se svima još jednom zahvaljujem na pristanku i na ozbiljno i kvalitetno odrađenom poslu. 

Na već objavljenom plakatu se mogu vidjeti i teme i predavači.

Sada smo u fazi objedinjavanja svih predavanja/razmatranja i propovijedi kako bi ih stavili u proceduru uređenja za tiskanje.

Iskreno se nadamo da će ovaj projekt biti odrađen do središnjeg slavlja naše obljetnice, svetkovine Velike Gospe kako bi i drugi koji nisu bili slušatelji mogli pročitati kvalitetna i vrijedna izlaganja.