Dragi posjetitelji naše web stranice, dragi župljani i prijatelji,

još smo pod snažnim dojmom naše proslave. Iznimno smo zadovoljni onim što je urađeno. Naša je radost velika osobito zbog sudioništva brojnih vjernika kako na svetoj misi, tako i na zajedničkom objedu. Svi koji su pomogli organizaciji ove proslave su  ponosni na sve urađeno, ali prije svega, zahvalni. Zahvalni smo u provom redu dobrom Bogu na svim milostima, našoj zaštitnici Gospi Suhopoljskoj te svima vama koji ste nas u svemu podržavali. Bez vaše prisutnosti, ali i darova sve bi bilo drukčije.

Bez vas dragi župljani, kao i brojnih drugih štovatelja i prijatelja Gospe Suhopoljske proslava ne bi bila ono što treba biti. Hvala što ste uvidjeli i prihvatili ideju zajedničke ”užine”. Uvjeren sam da je ove godine bila posebnija u odnosu na prijašnje. Već dogodine ćete se vratiti toj svojoj tradiciji koju trebate dalje njegovati i čuvati jer je i to  način čuvanja svijesti svojih korijena, čuvanja dobre tradicije i običaja, vezanja uz zavičaj i hrabrog usmjerenja naprijed. Nastavite se pouzdavati u majčinski zagovor naše Gospe. Ona je s vama bila i s vama želi ostati. Neka vam riječi njezinoga sina i našega Gospodina Isusa Krista budu potpora, ohrabrenje, vodilja i duhovna hrana za nove izazove u životu.

U popisu dobrih stvari koje ostavljamo budućim generacijama jest i ova proslava koja treba biti izazov svima koji će u ta vremena nositi teret župe i kršćanskog života da sve buduće obljetnice i župna slavlja učine boljim i posjećenijim. Zato ćemo im u nasljeđe ostaviti liturgijske predmete kao vidljivi i opipljivi znak našeg odnosa prema crkvi u Suhom Polju, našoj župi , kršćanskoj tradiciji i kulturi našeg naroda.

S osobitim poštovanjem pozdravljam i još jednom zahvaljujem svima u ime članova organizacijskog odbora i svih zaslužih za proslavu.

Fra Niko Petonjić, župnik

Gospo Suhopoljska, čuvaj i zagovaraj nas!

 

Napomena svim darovateljima:

Za sve vas koji ste svojim prilogom doprinijeli nabavci liturgijskih predmeta i proslavi patrona otiskali smo zahvalnice (do konca rujna bi trebale biti u župnom uredu u Suhom Polju). Želimo i na taj način uzvratiti vašoj dobroti i ljubavi. Već od prvih dana listopada možete (to svakako učinite osobno ili preko nekoga) preuzeti zahvalnicu s vašim imenom, odnosno naslovom institucije koja je bila donator.