Na Misijsku nedjelju smo u našoj župnoj crkvi u Suhom Polju u popodnevnim satima upriličili misno slavlje na kojem su zavjetovane franjevke trećoredice.
Devet sestara, naših župljanki, koje su članice svjetovne franjevačke obitelji, dale su trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu. Nakon četiri godine formacije i promišljanja njih devet je odlučilo pristupiti ovom činu. One su se obvezale da će, uz Božju pomoć i zagovor svetog Franje Asiškog, nastojati što bolje i predanije živjeti evanđelje Isusa Krista u svom svakodnevnom životu, a po primjeru utemeljitelja serafskog Reda.

Tu hrabru i odvažnu odluku podržali su brojni članovi njihovih obitelji, braća i sestre iz drugih bratstava, te prijatelji i župljani. Iako je podrška bližnjih najvažnija, radosni smo i Bogu zahvalni što su slavlje uzveličali članovi franjevačkih bratstava iz Livna i Ljubunčića. Uvijek je lakše s drugima i uz druge ostvarivati odluke i zacrtane ciljeve.

Sestre Ljubica Bagarić, Matina Baković, Mara Ćosić, Marta Dumančić, Ivka Ivić, Marina Janjić, Marijana Mioč, Violeta Sučić i Ivanka Turalija su svoje zavjete izrekle pred bratom Marijanom Begićem, područnim ministrom Franjevačkog svjetovnog bratstva Bosne Srebrene. Misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, područni duhovni asistent FSR-a i frame. Na ovom misnom slavlju u franjevačku svjetovnu zajednicu primljena je Nada Krstanović i time započela svoju formaciju. Četiri sestre su obnovile svoje zavjete na godinu dana, a one su: Bisera Lozančić, Ljuba Mihaljević, Biljana Grgić i Martina Pavić.

Naša je župa je duhovno obogaćena. Vjerujem da će po molitvama i drugim dobrim djelima, osobito istinskim svjedočenjem evanđelja u svome životu, sestre pomoći prvenstveno svojoj obitelji, prijateljima i poznanicima, a na određeni način i cijeloj našoj župnoj zajednici.

Uvjeren sam da će ih, dok to žele i nastoje, na putu življenja evanđelja molitvom i zagovorom pratiti i
štititi sv. Franjo, utemeljitelj serafske obitelji i uzor svih franjevaca i franjevki.