SVA PREDVIĐENA PREDAVANJA SU ODGOĐENA – DO DALJNJEG Dragi prijatelji, učinilo mi se potrebitim, a nadam se na koncu i korisnim, započeti s mjesečnim susretima/predavanjima za sve uzraste vjernika. Susret bi trebao biti prožet nekom od aktualnih tema iz svakodnevnog života. Nešto slično je već bilo organizirano u našoj župi, ali prigodno. Želja mi je ići s tim učestalije, barem mjesečno. Započinjemo s ovim mjesecom.

RIJEČI VJERE je prvi veliki naslov na temelju kojeg će predavači koncipirati svoja predavanja. Pozvani predavači su se do sada pokazali renomiranim u brojnim nastupima. Vjerujem da će I na ovim našim susretima ponuditi nešto od znanja kojeg imaju te nas sve zajedno obogatiti.  

Mnoga područja našega života treba rasvijetliti, o njima se očitovati, istinski ih upoznati I staviti u kontekst korisnog, dobrog, važnog. O svemu suvislom se može i treba govoriti, pogotovo razgovarati. Koliko god nam se čini da je inflacija govora, predavanja, susreta, razgovora drugo nam ne preostaje. Valja sve to nastaviti. Možda nekomu ipak I pomogne. Ne možemo kazati da znamo sve o religiji, vjeri, životu, kršćanstvu, Crkvi, na koncu o Bogu, Isusu Kristu. Cilj je čuti nešto dobro, nešto novo ili pak obnoviti već poznato, nekad izrečeno prezentirati na neki drukčiji način.  Na ovakvim susretima se uvijek može nešto dobro čuti I naučiti. Htjeli ne htjeli sve nabrojeno ali I drugo itekako dotiče naš život, naše djelovanje, naše mišljenje, utječe na naše svakodnevne susrete. Ako je to već tako onda barem pokušajmo svemu tomu dati smisao.  

Nadam se da će ovaj započeti posao naći u vama župljanima ali I svima drugima koji se otimaju ravnodušnosti, nezaniteresiranosti i bezvoljnosti aktivne slušatelje. Zato se nadam vašem odazivu.

Do viđenja u Suhom Polju.

Vaš župnik, fra Niko Petonjić