Na Veliku Gospu 15. kolovoza 2021. je svečanim misnim slavljima proslavljen patron župe Suho Polje na Kupresu. Veliki broj vjernika iz kupreških ali i okolnih župa, kao i onih koji su za tu prigodu došli iz Hrvatske i zemalja Zapadne Europe, sudjelovao je na misnim slavljima. Budući su epidemiološke mjere bile ublažene u brojnim zemljama vjernici su iskoristili tu mogućnost i došli u svoj zavičaj, proslaviti dragu svetkovinu i susresti se s rodbinom i prijateljima.

Kako je već uobičajeno ovoj svetkovini je prethodila bliža priprava, trodnevnica. Misama u trodnevnici kao i onim na samu svetkovinu prethodila je molitva krunice i Gospinih litanija. Uhodana je praksa vjernika da se o velikim svetkovinama ispovijedi. Tako su i u našoj župi brojni vjernici pristupili sakramentu pokore tražeći od Boga oproštenje grijeha i milosrđe u svojim slabostima.

Ekstremno visoke vrućine, što je neobično za nadmorsku visinu na kojoj se nalazi naša župa, nisu omele vjernike da hodočaste svojoj Gospi suhopoljskoj. Brojni su vjernici pješice dolazili i odlazili sa Suhog Polja obavljajući svoje zavjete uvjereni u moćni Gospin zagovor i uslišanje svojih molitava. Uvjeren sam da je ovaj susret sve sudionike ohrabrio, osokolio i ispunio dodatnom nutarnjom snagom za nastavak svakodnevnog života i rada. Uvjeren sam, također, da će nas sve i dalje pratiti i zagovarati pred Bogom naša zaštitnica, Gospa tješiteljica. U okolnostima i situaciji koja je sve kompliciranija Božja pomoć je od prijeke potrebe.

Gospe Suhopoljska, Majko i tješiteljice, moli za nas!