Od zadnje objave na našoj stranici prošlo je više vremena. Mnogo toga se dogodilo na već uhodan
način, no bilo je i nekih novih, a za nas župljane, veoma važnih događaja.

Naš patron Veliku Gospu proslavili smo, kao i svaki puta do sada, svečano i radosno. Naši su se
župljani kao i brojni vjernici drugih kupreških župa pripravljali za svetkovinu trodnevnicom. Kako je
već običaj ovdašnjih vjernika, uglavnom se na mise dolazilo pješice- hodočastilo. Svoj doprinos i
obogaćenje slavlja dao je ovogodišnji propovjednik fra Ivan Šarčević. On nas je u nagovorima vodio
kroz Božje zapovijedi. Naglasak je stavio na zapovijedi koje su nekako najaktualnije u današnjem društvu – četvrtu, šestu i sedmu, dotičući se i ostalih. Ivan je na sebi svojstven način poslao jaku poruku pozivajući nas na ozbiljnije i odgovornije življenje po Božjim zapovijedima i po evanđeoskim napucima.

Trećoredci, framaši, vjeroučenici, ministranti i pjevači – svatko na svoj način ostvaruje svoju misiju. Uz svoja redovita druženja u župi imali su prilike biti i domaćini prijateljima župe, ali i biti im dragi gosti. Primljeni su novi članovi , a zavjeti i obećanja obnovljeni. Neke je život i poslanje odveo na druga mjesta i u drugim okolnostima će nastaviti svoj hod u vjeri.

Što se tiče građevinskih zahvata svakako je najznačajniji asfaltiranje crkvenog parkinga.

Uz brojne usrdne molbe, preporuke te uporne i neumorne pozive, uspjeli smo posao odraditi za lijepih dana.
Radove je izvela firma “Livno-putevi”. Sve nas je koštalo nešto iznad sedamdeset i jednu tisuću maraka. Dio novca smo već uplatili, a ostatak kad se preostali iznos prikupi. I ovom prilikom preporučam ovaj naš projekat vašoj
dobroti. Možete i sami svojim prilogom poduprijeti ovaj svima nama veoma važan posao a na ovoj stranici u izborniku Kontakt imate više informacija.

U drugu nedjelju došašća naše je mališane i osnovce pohodio sv. Nikola i podijelio im darove. Djeca su prije dolaska sv. Nikole okupljene prijatelje i roditelje zabavili pjesmama i recitacijama. Vrijeme je priprave za svetkovinu Božića. Znatan broj župljana se pripravlja sudjelujući na misama zornicama. I drugi su također pozvani, koliko je moguće, bolje se i duhovno pripraviti za Božić. Nadam se da većina nastoji u ovom vremenu radosnog iščekivanja, molitve, nade i zahvaljivanja odgovoriti na poziv sv. Ivana Krstitelja – obraćenjem donosite dobra djela.

Vaš župnik, fra Niko Petonjić.