PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFTurizam


Adria  Ski Kupres

Na području naše župe, nalazi se jedno od poznatijih skijališta u Bosni i Hercegovini, koje je poznato ne samo u BiH, već i u cijeloj Hrvatskoj.Skijalište u Kupresu se proteže na nadmorskoj visini od 1200 - 1550 metara i raspolaže sa četiri skijaške staze, ukupne dužine 13 kilometara. Na skijalištu se nalaze 2 vučnice te po jedan dvosjed i četverosjed i baby lift s ukupnim kapacitetom od 10000 skijaša na sat. Ovo skijalište se preporuča rekreacijskim skijašima, skijašima početnicima i posebno djeci.

Na jugozapadnim obroncima Kupreške visoravni (140 km od Splita, 150 km od Sarajeva) na 1250 m n/v nalazi se moderni zimski sportsko rekreacijski centar.

U sezoni skijanja, koja ovdje traje od druge polovice studenog pa sve do kraja ožujka smješteni ste u čarobnom ambijentu guste borove šume prošarane planinskim proplancima koji vam pružaju mogućnost da doživite jedinstvenu zimsku bajku.

Detaljnije informacije potražite na 

www.adriaski.net


Blagoslov i otvorenje hotelaKupres holidays


Na području naše župe od prije nekoliko godina organiziran je uzgoj konja domaće, i arapske pasmine. U tu svrhu izgrađena je nova štala, jahalište i brvnara na cca 2ha površine.
U štali je trenutno 14 konja, od toga 5 čistokrvnih, 7 polukrvnjaka i 2 domaća . Ovo je omogućilo da se kupreška turistička ponuda proširi i obogati novim sadržajima, a pogotovo je dobrodošlo smanjenje ovisnosti o vremenskim prilikama i zimskoj sezoni. Tako sada u ponudi imamo: terensko jahanje, školu jahanja, pansion za konje, panoramske vožnje zapregom, terencina i kros motorima.
U organizaciji Hrvatskog konjičkog kluba Konjanik i njegovih osnivača, Marka Ćalete i Mate Rebrine zaseok Čevići postao je omiljeno mjesto za odmor i rekreaciju gostiju iz Hrvatske, BIH, a sve češće i posjetitelja iz drugih zemalja.
Dio doživljaja prenosimo putem ovih slika, ali ipak predlažemo da nas posjetite i uvjerite se u bogatstvo i ljepotu našega kraja.

Više: www.kupresholidays.com


Na području naše župe također djeluje lovačko društvo L.D. "TETRJEB"   Godine 2002/03 sagrađen je i gater sa lovačkim domom i popratnim objektima za rekreaciju koji se nalaze na Stolinom Vrilu.Lovačka kuća


Rekracioni prostor

© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt