PočetnaGradnjaPastoralKontakt

ááááObavijest
DobrodoÜao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPROMJENA ┼ŻUPNIKA U ┼ŻUPI SUHO POLJE - NOVI ┼ŻUPNIK FRA NIKO PETONJI─ć IZ JAJCA
Vijesti iz ┼żupe, 21. Srpanj 2019. 14:11

PROMJENA ┼ŻUPNIKA U ┼ŻUPI SUHO POLJE - NOVI ┼ŻUPNIK FRA NIKOPETONJI─ć IZ JAJCA

Uprava franjeva─Źke provincije Bosne Srebrene donijela jeodluku premje┼ítaju sve─çenika u na┼íoj ┼żupi. U utorak je primopredaja ┼żupe te jedanas ┼żupnik fra Marko predslavio svoju posljednju nedjeljnu misu u na┼íoj ┼żupi.Dosada┼ínji ┼żupnik fra Marko Juki─ç odlazi u ┼żupu Ljubun─Źi─ç kod Livna. 


Zahvaljujemo se dosada┼ínjem ┼żupniku fra Marku za svu ljubav, rad i dobrotu kojije za vrijeme svojeg sedmogodi┼ínjeg pastoralnog djelovanja u na┼íoj ┼żupi. Hvalamu ┼íto nas je strpljivo vodio, ┼żivio i radio me─Ĺu nama i bio na┼í vjerou─Źitelj idragi prijatelj. Isti─Źemo ure─Ĺenje crkve koja je lijepo i moderno ure─Ĺena apro┼íle godine i posve─çena, ure─Ĺenje okoli┼ía a posebno u pastoralnom radu samladima osnivanjem i pokretanjem FRAM-e i FSR-a, glazbene ┼íkole i stavljanjemPastoralnog centra i Hrvatskog doma u funkciju, vra─çanjem misa na Katinomjezeru i Kri┼żu koja se zbog rata prestala odr┼żavati. Neka ga dragi Bog obilatonagradi i dugovje─Źno po┼żivi.

Danas se fra Marko na kraju mise obratio vjernicima ovimrije─Źima:

----------------------------------------------------------------


Opro┼ítaj od ┼żupe Suho Polje

"Molim opro┼ítenje za sve propuste, mane i ┼íto sam u─Źinio ┼ítonije dostojno jednog sve─çenika i kr┼í─çanina. Svima opra┼ítam.

Sedam godina sam proveo u ┼żupi Suho Polje na Kupresu. Rekao bih poklonio samsedam godina ┼żivota vjernicima u ┼żupi Suho Polje i vjernicima Kupre┼íkevisoravni. U─Źili ste me kako ┼żivjeti na visoravni zimi i ljeti i s vama samsazrijevao duhovno. S vama sam se radovao i tugovao kada su bili te┼íki danioptere─çeni bolnim kri┼żem i upu─çivao na spasenje i uskrsnu─çe po kri┼żu. 

Foto: S proslave 40-obljetnice misni┼ítva fra Marka i njegove subra─çe fra Marijana Petri─Źevi─ça, Fra Nikole Stjepanovi─ça i fra Stjepana Neimarovi─ça koju su slavili 14.07.2019. godine u Suhgom Polju

- Najprije zahvaljujem se svim svojim ┼żupljanima na podr┼íci i na suradnji upastoralnom radu i u materijalnom radu oko crkve.
- Hvala ┼ŻPV i ┼ŻEV (sada┼ínjim i biv┼íim ─Źlanovima) na suradnji i potpori
- Hvala pjeva─Źima, svira─Źici Nadi (i sada mladim svira─Źima), ministrantima,─Źita─Źima, katehetama, moliteljima, volonterima na ugra─Ĺenom trudu za ┼żupu.┼Żelio bih da se mladi nastave dalje usavr┼íavati.
- Hvala svim ┼żenama koje ─Źiste crkvu i redovno se odazivaju. 
- Hvala ┼Żeljki na ki─çenju crkve da nam bude uvijek cvije─ça oko oltara. HvalaBiseri i obitelji Kuna koji su prije nje kitili i donosili cvije─çe.
- Hvala svim Kupre┼íacima, ljudima u op─çini, na spremnosti i radu bilo zimi ililjeti. 
- Hvala op─çinskim slu┼żbama na ─Źelu s na─Źelnikom: komunalnom za ─Źi┼í─çenje snijegai brizi da bude sve ─Źisto ljeti.
- Hvala ┼íumariji Kupres i ┼áumariji HB┼Ż na spremnosti i radu. Za bo┼żi─çne borovei rad oko crkve.
- Hvala Elektro privredi- jedinici Kupres za pomo─ç spremnost radnika uotklanjanju kvarova.
- Hvala Domu zdravlja Kupres i svim djelatnicima na ─Źelu s ravnateljem dr.─îi─Źkom. Bili su na raspolaganju za sve ve─çe skupove a i mene su primali u svakodoba da bi mogao koliko toliko funkcionirati.
- Hvala pilani Sonn- i dioni─Źarima. Spremni su bili uvijek pomo─çi i datimaterijal i strojeve kad je trebalo
- Hvala koscima travnjaka oko ku─çe i crkve..
- Hvala Kupreškom radiju na podršci kod slavlja. Hvala TV i radiju HB u pomoćii prijenosu kod posvete Crkve.
- Hvala djelatnicima MUP-a u Kupresu koji su bili uvijek na pomo─çi kod ve─çihskupova.
- Svi ste vi pridonijeli da ┼żupa Suho Polje bude na ponos vas Kupre┼íaka kojidolaze u posjetu, ljudi iz svijeta koji nailaze kao putnici ili turisti, da sedive va┼íem trudu i radu, va┼íem uljep┼íavanju crkve i okoli┼ía.
- Na kraju hvala ┼żupniku vl─Ź. Tomi (i prija┼ínjem vl─Ź. Marku) i kapelanima nasuradnji i otvorenosti. Neka ih prati Bo┼żji blagoslov i uspjeh u pastoralnomradu. Hvala sve─çenicima koji su rodom s Kupresa koji su rado dolazili ovdje,pomagali ispovijedati i predslavili euharistijska slavlja. Hvala im na ljubavi.
- Nisam uspio! Nitko se kroz ovo vrijeme nije prijavio u duhovna zvanja. Mo┼żdaBog ─Źeka da odem, da se sam ne bih hvalio, jer Bog zove koga ho─çe i kada ho─çe.Vi ustrajte u molitvi krunice prije mise za duhovna zvanja, a u svojimobiteljskim molitvama dodajte jedan o─Źena┼í na tu nakanu.
- ┼Żivjeli! Bog vas blagoslovio."

Fra Marko Juki─ç,
21.07.2019.

----------------------------------------------------------------

Novom ┼żupniku fra Niki Petonji─çu ┼żelimo dobrodo┼ílicu i da selijepo sna─Ĺe u ┼żupi Suho Polje i u svom novom domu na Suhom Polju.

"Na braniku Herceg-Bosne
┼áest vjekova fratar stra┼żi
Povijest re─ç ─çe, tko to ne zna
┼áta taj stra┼żar rodu va┼żi"

fra M. D┼żaja


ę Äupa Suho Polje Kupres 2019 - DobrodoÜli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt