PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFU ŽUPI GOSTOVAO CENAKOLO
Vijesti iz župe, 02. Lipanj 2019. 19:34

U ŽUPI GOSTOVAO CENAKOLO


Nakon gostovanja krajem veljače ove godine, zajednica Cenakolo, koja se brine za ovisnike, je obećala da će ponovo doći i organizirati tribinu. To se zbilo na Spasovo 30. 5. 2019. godine pod motom:''Kako je moguć put iz tame u svjetlost." 

Najprije su u crkvi predmolili krunicu i sudjelovali su na svetoj misi.

Nakon mise smo u dvorani Hrvatskog doma ''Fra Filip Kunić'' poslušali svjedočenja o najčešćim današnjim ovisnostima: internet, mobitel i kladionica. Sve se čini da su ove ovisnosti pretekle one standardne kao alkohol i drogu.

Na početku tribine roditelji su svjedočili o svom djetetu koje je krenulo ''nizbrdo'' a roditelji su živjeli u svom nekom svijetu, ništa ne primjećujući dok ih nije jednom pogodilo saznanje što se događa s njihovim djetetom. Taj šok je trebalo preživjeti. U tom im je pomogla zajednica Cenakolo kao i njihovom odraslom sinu.

Cure i momci su svjedočili o svom padu i ovisnosti o internetu, mobitelu, kao i o drogi i o kladionici. Nikoga ne optužujući sami iskreno pričaju o padu u pakao ovisnosti i kako su se u zajednici uspjeli iščupati iz tog ponora.

Rad, molitva i ljubav zajednice koja ih je prihvatila onakve kakvi jesu ih je podigla. 

Svjedočanstva su prilijepile za stolice slušatelje, roditelje, srednju generaciju i sada mnogo omladine, koji su ispunili dvoranu. Tako da nismo ni opazili kako je brzo prošlo 90 minuta.

Na postavljena pismena pitanja odgovarali su odrasli, cure i momci. Pjesmu Majko mira otpjevale su grupa Ivančice.

Obitelj Bagarić je kontakt s grupom Cenakolo i organizator gostovanja zajedno sa župnim uredom Suho Polje.

Slijedeća tribina na Kupresu predviđena je za proslavu sv. Obitelji koncem srpnja.
© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt