PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFZAVJETOVANJE ČLANOVA FSR-a
Vijesti iz župe, 25. Rujan 2018. 18:14

Župnik fra Franjo Vrdoljak bio je zadnji duhovni asistent koji je vodio Franjevački svjetovni red u župi Suho Polje. On je prestao biti župnikom 1970. godine. Njegov nasljednik fra Bruno Batinić nije prihvatio biti duhovni asistent niti je vodio članove FSR.
Budući da su u ovoj župi u zadnjem ratu uništeni svi dokumenti iz župnog arhiva i matice, ne zna se kad je zadnji put u njoj bilo zavjetovanje. Zadnja članica tadašnjeg Franjevačkog trećega reda Mara Ivić r. Šakić iz Zlosela umrla je 2. veljače 2007. u 86. godini života.

Nakon, možemo tako reći, gotovo pola stoljeća u našoj je župi opet zaživio Franjevački svjetovni red. Naime, u nedjelju 23. rujna 2018. bilo je u župnoj crkvi Uznesenja BDM zavjetovanje novih članova FSR-a nakon što su oni završili godinu novicijata. Za njih je prije samih zavjeta bila višednevna duhovna obnova.
Deset su članica – u nazočnosti svojih obitelji, prijatelja i gostiju članova FSR-a iz Livna – pred područnim ministrom Marijanom Begićem i provincijskim duhovnim asistentom fra Domagojem Šimićem, položili prve zavjete na godinu dana. To su: Ljubica i Marija Bagarić, Martina Baković, Marica Ćosić, Marta Dumančić, Ivka Ivić, Marina Janjić, Marijana Mioč, Violeta Sučić i Ivanka Turalija.
Kao znak zavjeta, fra Domagoj im je uručio znak tau i knjižicu s naslovom: Tau svetoga Franje.
Nakon svečanog slavlja u crkvi nastavljen je bratski i sestrinski susret u dvorani Hrvatskog doma fra Filipa Kunića.


FOTOGALERIJA
© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt