PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPRIMANJE U FSR U ŽUPI
Vijesti iz župe, 21. Rujan 2017. 20:12

Primanje u FSR u župi

Pod večernjom misom 21. 9. 2017. godine, na dan sv. Mateja apostola i evanđeliste, slavili smo obred primanja u Franjevački svjetovni red.

Područni duhovni asistent fra Domagoj Šimić je predslavio a u koncelebraciji bili su duhovni asistenti: fra Zorana Tadića župnik iz Bugojna, fra Emanuela Radića župni vikar iz Livna i fra Marko Jukić župnik u Suhom Polju.

Fra Domagoj je uzeo moto: ''Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas.'' (Iv 15,16).

Kao što je Isus izabrao Mateja, tako je i nas sabrao u novicijat, a mi smo prihvatili poslanje da budemo nositelji Radosne vijesti po uzoru na sv. Franju. Isus nudi život vječni a mi u jednostavnosti prihvaćamo Riječ Božju i cjelovitu vjeru.

Sama pojava može i bez riječi govoriti, kao što je govorila šetnja rivom starog redovnika u habitu onima na obali morskoj. Mi smo, po uzoru sv. Franje, nositelji nade svijetu i izvršitelji Isusove zapovijedi da ljubimo jedni druge, kao što je on nas sam ljubio (usp. Iv 15,12).

Novih 11 članova je u FSR primio područni ministar Marijan Begić. Članovi su prinijeli darove kruh, grožđe te škapular i pas bivše članice FSR-a, koja je preminula 1992. godine u izbjeglištvu.

Na primanju su bili članovi mjesnih bratstava iz Bugojna i Livna.

Poslije slavlja svete mise i primanja u crkvi okupili smo se s gostima u sali Hrvatskog doma fra Filipa Kunića i nastavili druženje.© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt