PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPROSLAVA VELIKE GOSPE U ŽUPI SUHO POLJE
Vijesti iz župe, 18. Kolovoz 2017. 08:00

Proslavu Velike Gospe u utorak 15. kolovoza 2017. godine predslavio je vlč. Ivica Mršo profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu a u koncelebraciji je bilo više svećenika i stalni đakon koji je rodom iz župe.

Proslavu patrona naše župe započeli smo s posvetom Prečistom Srcu Marijinu pred kipom Gospe Fatimske na prvi dan trodnevnice. Don Ivica je recitirao, a puk je ponavljao posvetnu molitvu. 

Drugu i treću večer je vlč. Mršo vodio nas stazom Kristovom ukazujući na Blaženu Djevicu Mariju koja je primjer kako se u vjeri slijedi put Božji.

Na sam je dan blagdana propovjednik primjerima pokazao kakav je završetak našega života. Kao što je Marijin život završio u nebu, tako je i s nama. Život koji živimo kao kršćani jest ovaj život koji nam je Bog dao u Isusu Kristu, a taj život se u punini živi u nebu. Kroz trodnevnicu i na sam blagdan don Ivica je duhovno obnovio a svojim govorom nam je približio Riječ Božju i pobožnost Blaženoj Djevici Mariji.

Od ovoga ljeta crkveno dvorište krasi monumentalni križ kojeg je izradio Vilim Mioč. Raspelo je visoko 5,30 mFOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt