PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFSUSRET BUGOJANSKE DEKANIJE U ŽUPI SUHO POLJE.
Vijesti iz župe, 28. Ožujak 2017. 20:02
Redovni susret svećenika Bugojanske dekanije održan je u srijedu 22. 3. 2017. godine u prostorima župnog ureda u Suhom Polju pod predsjedanjem mons. Marka Tomića, dekana. Na sjednici je bio prisutan mons. Pavo dr. Jurišić, profesor i Gučogorski arhiđakon. Prečasni dekan je otvorio koronu s molitvom i pozdravom, zatim je održao predavanje: Župno pastoralno vijeće- ogledalo župne zajednice odnosno Mogućnost djelovanja vjernika laika u župnom pastoralu. U nadbiskupiji je ovo godina laika. Naše župe imaju formirana župna vijeća a djelovanje vijeća je znak živosti župne zajednice.
Susrećemo se u javnosti s negativnim konotacijama u vijestima o Crkvi. Nije nam svejedno kakva je slika Crkve ili župe u javnosti. 
Iako je Vijeće sinodalnog karaktera to znači zajednički hod župnika i vijeća. Vijeće ima savjetodavni glas, a to je konzultiranje u smislu povezivanja mišljenja vjernika u župnom pastoralnom programu.. 

Na ovu temu u razgovoru bilo nekoliko pitanja i odgovora.
Drugi dio bio je dogovor o programima za ovo proljeće i ljeto. Uredili smo raspored za preduskrsno ispovijedanje po župama, proslave Velikog tjedna i Uskrsa, organizacije krizme, susreti mladih i organizacija Zlatne harfe.

Sastanak smo zaključili molitvom i pozivom na domijenak.

Ispovijed u župi u ponedjeljak 3. 4. 2017. u 9.30 i 15 sati


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt