PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFZLATNA HARFA U KUPRESU
Vijesti iz župe, 18. Listopad 2016. 05:09

ZLATNA HARFA U KUPRESU

 

U Kupresu u crkvi sv. Obitelji usubotu 15. 10. 2016. godine održana je Zlatna harfa. Organizator je bila Župa sv. Obitelji na čelu sa župnikom vlč. Markom Tomićem.

Nastupilo je 10 dječjih zborova iz bugojanskog i ramskog dekanata.

Počeli smo sa svetom misom koju je predslavio vlč. Marko Tomić, župnik i dekan u koncelebracijis pet svećenika.

Pozdravio je djecu i naglasio da je euharistija centar vjerničkog života. Slaveći euharistiju mi pjevamo, slavimo Boga. Važan je glas, ali je važnije srce i duša jer hvalimo Boga iz srca. Ovaj skup dječjih zborova naziva se harfa jer je harfa najljepši instrument, a zatim dolazi violina. Sveta mala Terezija je pjevala iz svega glasa iako nije imala dobar glas. Hvalila je Boga. Pozvao je mlade da slave Boga svojim glasom jer tko pjeva dvaput moli, naglasio je vlč.Marko.

Poslije mise izvlačili su se papirići kojim će redom pjevati zborovi. Nastupili su zborovi iz župa: Kupres, Bugojno, Skopaljska Gračanica, Suho Polje, Uzdol, Uskoplje, Prozor, Rumboci, Bistrica i Rama-Šćit.

Zbor naše župe,iako nije velik brojnošću, lijepo je nastupio pod ravnanjem gđe. Nade.

Nakon zajedničke fotografije koju je ispred crkve načinio Foto-Ćibara, svu djecu njih 335 s pratiteljima i vozačima župa Kupres je pozvala za zajednički stol i sve ih je počastila ručkom. Vjerujem da je ovaj dan za mlade pjevače bio lijep i nezaboravan.

 

 FOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt