PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFV. krug dekanskih zasjedanja
Vijesti iz župe, 18. Rujan 2016. 17:51

V. krug dekanskih zasjedanja

 

U pripremi za Sinodu vrhbosanske nadbiskupije došli smo do V. kruga dekanskih zasjedanja. Ovo zasjedanje je održano je u subotu 17. 9. 2016. godine u dvorani pastoralnog centra u Suhom Polju.

Okupili su se članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, svećenika, časnih sestara, vjeroučitelja i ostalih iz deset župa od Uskoplja do Podmilačja, odnosno svih župa koje pripadaju bugojanskom dekanatu. Okupila su se 63 člana.

Prvo su predstavnici vijeća iznijeli svoje izvješće na temu: ‘’Kršćanska egzistencija utemeljena u vjeri, nadi i ljubavi.’’ Dva vijeća nisu donijeli svoje izvješće.

Zatim je član Povjerenstva za Sinodu vlč. Marko Tomić održao predavanje na temu ''Življena vjera''. Vjera je pokretač ali i obaveza. Kao što vjernik posumnja u postojanje Boga, tako i nevjernik posumnja u sebe da ne postoji Bog. Veliki pisac G. K. Chesterton je rekao: ''Kad prestanu vjerovati u Boga, neće vjerovati u ništa. Vjerovat će u bilo što!''

Predavač je naglasio da vjeru treba zahvatiti ljubav. Ne zaboravimo da su oni koji su razapeli Isusa bili vjernici. Ako vjerujemo u Boga, isto tako treba vjerovati u sebe.

Na kraju u diskusiji iznijeli smo svoja viđenja kao i to da bi Sinoda trebala više prodrijeti u ostali puk a ne da ostane samo na vijećnicima. Zatim smo popunili novu anketu.

Na svetoj misi smo molili, pjevali i snažili svoju vjeru, nadu i ljubav.

Naš sastanak je završen ručkom iza kojeg smo ostali malo duže u razgovoru da se bolje međusobno upoznamo.

 FOTOGALERIJA

 


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt