PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFLISTOPAD 2015.
Vijesti iz župe, 31. Listopad 2015. 08:59

LISTOPAD 2015.

 

U subotu17. 10. 2015. u župnoj crkvi u Prozoru okupili su se učenici, njih 330, izdvije dekanije i 10 župa na Zlatnu harfu. (Nije nastupilo 8 župa). Crkva je bila puna mladosti koja je pjevala svetu misu a poslije mise su zborovi nastupali pojedinačno.

Prije samog nastupa Dora Pašalić je u kratkim crtama predstavila našu župu.

Zbor iz naše župe pod vodstvom gđe. Nade Bagarić nastupio je s pjesmom ‘’Ištite i dat će vam se’’. Zvonki i jasni glasovi ispunili su veliku crkvu, kao da ih je pedeset u zboru. Ima ‘japije’ za kupreške bećarce iza folklornu skupinu.

U ovom mjesecu smo proslavili dane kruha i zahvalili Bogu za dobročinstva i za ovu rodnu godinu koju je Bog blagoslovio plodovima. Godina je bila, Bogu hvala, uredna i rodna.

Organiziran je sastanak svećenika Bugojanske dekanije u našoj župi.

Završavamo s listopadskom pobožnošću u crkvi. Nakon Svih Svetih i Dušnog dana kad obiđemo svoj najdraže na grobljima i pomolimo se za njih, proslavit ćemo dan oslobođenja Kupresa  i povratka na naša razrušena i spaljena ognjišta.

Bili su to teški i radosni dani. Iz župe je poginulo 25 osoba, a nestalih je 7 osoba. Ne zna im se za grob. Poneke razrušene kuće posjećaju nas na zla vremena koja smo proživjeli.

 FOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt