PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFKRIZMA U ŽUPI SUHO POLJE 2015
Vijesti iz župe, 25. Travanj 2015. 23:04

KRIZMA U ŽUPI SUHO POLJE

 

Na Markovdan je poslije podne nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić krizmao u župi Suho Polje 21 krizmanika. Po lijepom vremenu okupili su se roditelji, kumovi s krizmanicima i njihovim prijateljima i rodbinom.

Na dočeku, nadbiskupa je pozdravio krizmanik Ivan Sučić a cvijeće mu je predala Veronika Ivić.

Prije krizme nadbiskup se sastao s krizmanicima, ispitao vjeronauk i na kraju im je dao mogućnost da oni njega pitaju što ih zanima naročito iz vjerskog života.

U propovijedi kardinal Puljić je  pozvao krizmanike za vjernost Kristu, da žive autentičnim životom kao što je živio evanđelist Marko.

Kumove je pozvao da budu svojim kumčadima oslonac uživotu. Desna ruka na desnom ramenu je oslonac u vjeri, življenje u evanđelju i ostvarenju punine života. To su darovi koji kumovi trebaju darovati.

Roditelje je pozvao da djeca žive u vjeri u obitelji. Da se ne boje razgovarati o vjeri sa svojom djecom. Da budu otvoreni životu u župi i našem narodu.

Na kraju krizme krizmanica Anđelina Mihaljević je darovala nadbiskupu kupreški sir. Nakon nadbiskupova blagoslova svi smo se zajedno fotografirali za uspomenu.


FOTOGALERIJA


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt