PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPoziv mjesnim bratstvima za organiziranje humanitarnih akcija u svrhu pomoći ugroženim od poplava
Vijesti iz župe, 20. Svibanj 2014. 18:37

prayDraga braćo i sestre!

Zadnjih nekoliko dana smo svjedoci nezapamćene katastrofe koja je pogodila našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Pored velike materijalne štete, vodena bujica je odnijela desetke ljudskih života, a tisućama njih ugrozila. Voda je sa sobom odnijela ljudske domove i zasigurno nanijela trajnu štetu njihovim životima. Nažalost, situacija se ne smiruje i mnogi dijelovi naše države se nalaze pod vodom. U ovakvim situacijama, nitko ne bi trebao ostati nijem na potrebe ugroženih, pogotovo ne mi, članovi franjevačke mladeži.

Nacionalno vijeće Frame BiH poziva sva mjesna bratstva koja nisu zahvaćena poplavama, da pokažu svoju ljubav, solidarnost i humanost na djelu. Drago nam je da su mnoga bratstva već pokrenula brojne humanitarne akcije, a oni koji nisu bi trebali slijediti njihov primjer. Ugroženima možete pomoći na razne načine: prikupljanjem i doniranjem hrane, odjeće, higijenskih potrepština, deka, pitke vode…Pored akcija koje ćete sami organizirati, pozivamo vas da spremno podržite akcije koje organiziraju brojne udruge te odvojite svoje vrijeme za volontiranje.

Nije jedini način za pomoć ugroženima organiziranje humanitarnih akcija. Njima su sada prijeko potrebne naše molitve. U svoje molitve uključite sve one koji su preko noći ostali bez svega što su godinama vrijedno stvarali i čiji životi su u opasnosti, molite da ova agonija što prije završi.

 Nacionalno vijeće Frame BiH

www.frama-ofs.com


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt