PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFSUSRET MINISTRANATA U VISOKOM - "FRAMIN 2014"
Vijesti iz župe, 03. Svibanj 2014. 20:06

Na 17. ministrantskom susretu u Visokom u subotu 3. 5. 2014. godine ''FRAMIN'' 2014. sudjelovali su ministranti iz naše župe u kategoriji Kviz znanja. 


 Na susretu se okupilo oko 750 ministranata iz 30 župa. Šarenilo boja dječaka i djevojčica je preplavilo dvorišta, dvaju gimnazija, sjemeništa i konvikta. 

Po dolasku primili smo majice i s motom susreta „Služite Gospodinu radosno!“Počeli smo s molitvom krunice za duhovna zvanja a potom je slavljena sveta misa. 

U koncelebraciji je sudjelovalo dvadesetak svećenika. Misu su sviranjem i pjevanjem animirali novaci iz samostana Gorica- Livno gdje provode godinu novicijata prije početka teološkog studija. 

Nakon toga smo dobili za ručak sendviče i sokove. U 13 sati su počela natjecanja.Sve je više rasla napetost naročito za natjecanje Kviz znanja. 

Sudjelovale su 23 župe po 3 člana u svakoj ekipi. Trebalo je što brže naći broj pitanja držeći se za ruke.

 Zauzeli smo 4. mjesto u natjecanju. Kao da smo zaostali stotinku sekunde. Pohvalili su nas da smo najkorektnije vladali u propoziciji. Možda je to bio naš vremenski zaostatak. 

Nakon završetka susreta, navratili sestrama Klarisama u Brestovskom. Upoznali smo se s njihovim duhovnim životom. To su tzv. zatvorene sestre. Gaje duh molitve i klanjanje pred Presvetim. Mole, obrađuju svoj vrt i prave hostije. Izlaze samo kad idu na sahranu oca ili majke ili kad moraju u bolnicu. Počastile su nas sokom i kolačima. 

Dan je lijepo završio. Duhovno smo se obogatili, učvrstili stara prijateljstva i sklopili nova s ministrantima drugih župa.© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt