PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFBUGOJNO: ODRŽAN SEMINAR ZA SREDNJOŠKOLKE
Vijesti iz župe, 25. Veljača 2014. 08:42

24.02.2014

 

Od 21. do 23. veljače 2014. u našem duhovnom centru u Bugojnu, u sklopu savjetovališta i projekta "Art - alternativa alkoholu", održan je seminar za srednjoškolke na temu "Ja sam Put, Istina i Život" (Iv 14,5).Voditeljice seminara bile su s. Elizabeta Žuljević i s. Iva Klarić u suradnji sa s. Ines Vujica i s. Anđelkom Jukić.

Na susretu je sudjelovalo 38 djevojaka iz župa u kojima žive i djeluju naše sestre, a započeo je u petak navečer druženjem i međusobnim upoznavanjem.

Metodom lectio divina djevojke su subotu do podne provele u meditaciji nad evanđeoskim tekstom susreta Isusa i Samarijanke nastojeći se osobno susresti s Gospodinom i čuti njegovu riječ, upućenu njima osobno.

Kroz zabavni scensko-pjesnički izričaj pokušale su osuvremeniti susret Isusa i Samarijanke svjedočeći da i danas mladi mogu živjeti, produbljivati i svjedočiti svoju vjeru. Dokumentarni film o bl. Chiari Luce Badano doživjele su kao poticaj i izazov za izgradnju vlastitog odnosa s Bogom i bližnjima.

Večernja euharistija i klanjanje za djevojke su bili "zdenac" iz kojeg su pile"živu vodu" Božje ljubavi i blizine.


Večer su provele u igri i druženju, a susret je završen nedjeljnom misom, osvrtom na cjelokupan program te radosnom nadom u ponovni susret i zajedništva s drugima oko živoga Krista.

 

S. ElizabetaŽuljević

 www.ssf.hr/


***************************

Iz naše župe Suho Polje su sudjelovale 4 srednjoškolke.

 

 

 

 

 

 


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt