PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFODRŽANA DUHOVNA OBNOVA I SUSRET MINISTRANATA U BUGOJNU
Vijesti iz župe, 17. Lipanj 2013. 21:00

 Duhovna obnova za ministrante

 

 

U subotu, 15.lipnja, naše sestre u Bugojnu održale su jednodnevni susret za ministrante susjednih župa: Kupres, Suho Polje, Kandija i Bugojno. Animatorice susreta su bile s. Blaženka Franjičević i s. Ines Vujica.

Strah i tjeskoba, koji su redovito posljedica malovjernosti i osjećaja Božje odsutnosti u našem životu nije stran niti jednom čovjeku, kao ni životnoj dobi, pa tako ni životnoj dobi u kojoj se nalaze naši ministranti. Potaknute ovim uvjerenjem za temu duhovne obnove smo izabrale: Stišavanje oluje na moru (Mk 4,35-41).

Susret je započeo molitvom, a nakon toga je uslijedilo upoznavanje i rad po skupinama. U izvješću animatora koji su prezentirali rad po skupinama došla je do izražaja mladenačka kreativnost kroz likovno stvaralaštvo, scenski prikaz i aktualizaciju evanđeoskog ulomka u našu svakodnevicu.

Jedna skupina je od papira napravila po jednu lađu, za sve sudionike. 

Na koncu susreta svatko je na svoju lađu napisao svoje ime. Lađe smo pustili niz obližnju rijeku. Naše lađe su plovile različito, neke su zapele o kamen ili o granu,neke su lijepo i sigurno plovile, a neke su se nažalost potopile. 

Čija je lađa ostala nepotopljena? Izvukli  smo pouku iz ovog prizora: Nerijetko se i u našem životu događa da svojom panikom sami potopimo vlastitu lađu. U trenucima panike i straha odlučimo se Bogu obratiti molitvom pouzdanja.

Nek nam Božji mir i njegovo prosvjetljenje pomognu nadvladati oluje našega života.

s. Ines Vujica

                          

 

Iz naše župeputovalo je 8 ministranata koji su završili 7. i 8. razrede.

 

 


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt