PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFFramina izvedba „Marije Magdalene“ i u Kupresu
Vijesti iz župe, 12. Lipanj 2013. 19:38

Crkva u Kupresu 1

Dragi prijatelji, prije nekoliko godina razgovara sam s meni dragom prijateljicom i u razgovoru mi je rekla kako sam imala vrlo zanimljiv život i kako bi ga trebala ispričati drugim ljudima, jer mnogi imaju pomalo krivu sliku o meni. Predložila mi je kako bi bilo lijepo da idem svijetom i pričam svoju životnu priču. Moram priznati da sam dugo razmišljala o tim stvarima i na kraju sam popustila, odlučila sam se da čitav svijet sazna istinu o meni. Vjerojatno se pitate tko sam? Imate i pravo, dugo vremena ni sama nisam znala tko sam i dugo sam razmišljala o tome. I shvatila sam. Božje sam stvorenje, stvorena za ljubav i praštanje, a ne za mržnju i osvetu kako sam do tada mislila. I još me niste prepoznali, ja sam ona Marija iz Magdale, poznatija kao Marija Magdalena, bivša bludnica i grešnica… Zajedničko nam je to da volimo i preziremo, ljubimo i mrzimo, opraštamo i kajemo se. I ovo je, moji dragi prijatelji, ujedno jedna životna priča o opraštanju i kajanju, o ljubavi i mržnji, i prema Bogu i prema čovjeku.
Marija M. u Kupresu 2

Ovu svoju priču Marija Magdalena je, nakon Livna i Kočerina, ispričala i u Kupresu 8. lipnja 2013. godine. Predstavu je izvela dramska sekcija „Judita“ – Frame Livno pod vodstvom prof. Dinka Periše. Ulogu Marije Magdalene utjelovile su čak tri glumice, Dominika Rosić, Ana Mihaljević i Daria Petričević. Priča je to o poznatom biblijskom liku koji stoljećima plijeni svojom ljepotom i mističnošću. Lik je to koji provocira umjetnike i znanstvenike svih kategorija, no svi dođu na isto… tamo odakle su i počeli. To 
Marija M. u Kupresu
je zatvoreni krug o čudnovatoj ženi.

Framaše iz Livna dočekao je i ugostio župnik iz Suhog Polja fra Marko Jukić, gdje je nastavljeno druženje nakon uspješno izvedene predstave, obilaska i upoznavanja ratom uništene župne crkve.

Za više fotografija kliknite ovdje


© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt