PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFPRIMANJA I OBEĆANJA U FRAMU 12 MLADIH LJUDI U NAŠOJ ŽUPI
Vijesti iz župe, 21. Travanj 2013. 22:04
Primanje u Framu, Suho Polje, 21.04.2013.
" DA,GOSPODINE STOJIMO PRED TOBOM ZAJEDNO. "

Danas je u našoj župi svečano obavljeno primanje 12 mladih kuprešaka iz župa Suho Polje i župe Kupres u Franjevačku mladež (FRAMA) franjevačke Provincije Bosne Srebrene!

Svečanost primanja i obećanja započela je svetom misom u 17:00 sati gdje su kandidati položili svoja obećanja da će slijediti život i put sv. Franje i sv. Klare i time posvetiti svoj život kroz učenje franjevačkog reda ali će također imati i priliku dopuniti svoje znanje o osnovnim kršćanskim i franjevačkim načelima.

Svetu misu predvodio je fra Danijel Rajić, duhovni asistent FSR - OFS i Frame.

Nakon svete mise i obreda, uslijedilo je druženje u dvorištu  a kasnije i okrjepom u dvorani gdje su se framaši domaćini i framaši gosti počastili sa domaćim pitama, kolačima i sokovima.


21.travanj 2013. se uzima kao povijesni dan za Župu UBDM Suho-Polje kada je 12 mladih Župe Suho Polje i Župe Kupres, primljeno u Franjevačku mladež po prvi puta od osnutka župe Suho Polje a oni su:

Ivić Ana(predsjednica)
Smoljo Nikolina (zamjenica)
Dumančić Dora (vijećnica)
Dumančić Ilija (vijećnik)
Vila Matej (ekonom)
Čolić Iva
Dumančić Mijo
Mihaljević Ana
Mihaljević Trpimir,
Smoljo Marina,
Turalija Marija
Vila Iva,


Tom povjesnom događaju prisustvovala su i druga bratstva FRAME poput Jajca,Livno(Gorica) i Livno( Bila).Događaj je upotpunio naš mladi zbor na čelu s gospođom Nadom Bagarić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom svečanom događaju.

Najveca zasluga pripisuje se našem župniku Fra Marku Jukiću koji je inicijator osnivanja FRAME u našoj maloj zajednici i zbog toga mu veliko hvala!Današnji dan je poseban za sve nas i za našu župu koja je dobila nešto novo,nešto što će upotpuniti život svakog člana FRAME a s tim i cijele naše zajednice.
Sretni smo što smo dio velike obitelji i jer nas nosi vječna istina-ljubav Očeva.


Mir i dobro. BVB

FRAMA-SUHO POLJE


Fra Danijel Rajić

Duhovni Asistent Frame i OFS-a


Fra Danijel Rajić, duhovni asistent sa framašimaFrama je...

Prije svega, Franjevačka mladež - Frama je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu… Frama djeluje u okviru Franjevačkog svjetovnog reda - FSR-a. Bratstvo Frame nastalo je u Italiji, gdje se javlja skupina mladih koji su željeli što bolje upoznati svetog Franju. Glavna misao u životu bratstva je opsluživati Evanđelje slijedeći primjer sv. Franje Asiškog. To je istodobno poziv i izazov, koji uz Božju pomoć framaše izvodi na pravi put!Vidi još:


Vidi sve fotografije OVDJE

GRB FRAME OFM PROVINCIJE BOSNE SREBRENE

© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt