PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFVELIKA GOSPA - GOSPOJINA 2012.
Vijesti iz župe, 21. Kolovoz 2012. 08:46

Uređeni vanjski oltar i Gospin kip pokraj njega je i ove 2012. godine okupio za Veliku Gospu vjerni puk s Kupreške visoravni i Kuprešake iz iseljeništva.

Trodnevnice su bile prigoda za ispovijed i duhovna priprema za proslavu blagdana Marijina uznesenja na nebo.

Dan Velike Gospe je osvanuo lijep i sunčan, ne vreo nego ugodan za molitvu i slavlje svete euharistije vani pred crkvom.

Sve vrijeme su bili propovjednici iz samostana uTomislavgradu: fra Josip Jolić i fra Velimir Bagavac

Oni su u propovijedima potakli vjernike da ostvare vrijednosti Svetoga Pisma a koje je živjela Blažena DjevicaMarija. 
Te su vrijednosti živjeli naši preci u svim trenucima burne povijesti Hrvatskog naroda i katoličke vjere,  a one su aktualne danas u Hrvatskom narodu, iako danas od nekih osporavane, te su važne ovom narodu Kupreške visoravni.
U povijesti izvojevali smo razne bitke i ostvarili slobodu. Treba izvojevati još bitke protiv zla, grijeha i sotone. I Marija je izvojevala bitke na strani vjere, pravde i slobode u Bogu. 
Njezina ukazanja su poziv da slijedimo put u vjeri koju je živjela.

Uoči svetkovine nakon što je fra Velimir završio misu izmolio blagoslov za djecu, sva su se djeca s roditeljima okupila oko kipa Marijina a svećenici su stavljajući križ na čelo djece blagoslovili ih.

Iseljeni Kuprešaci su pozvani da rado i češće posjećuju rodni kraj, kolijevku svojih očeva i djedova, da očiste zapuštene temelje i postave krov na djedovoj baštini.© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt