PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFFRANJEVCI BOSNE SREBRENE PROSLAVILI SVOJ BLAGDAN I PRIMILI NOVE ČLANOVE U RED
Vijesti iz župe, 15. Rujan 2010. 08:17


Jučer, 14. rujna 2010. u našoj župi na Suhom Polju - Kupres, održan je tradicionalni  susret  franjevaca Bosne Srebrene.  Kapitulom "Na rogožinama" proslavljen je blagdan  Uzvišenja sv. Križa koji je ujedno i zaštitnik provincije "Bosne Srebrene".
Tom prigodom, na Suhom Polju, okupilo se oko 250 članova Provincije.


Okupljanje fratara uz iskrene pozdrave!
U 10,30, nakon zajedničke kave, započelo se sa jednodnevnim programom u dvorani "Pastoralnog centra". Nakon molitve, župnik fra Kazimir Dolić je pozdravio nazočnu braću te ukratko ispričao povijest i sadašnje stanje župe. Zatim su slijedila izvješćea: provincijala fra Lovre Gavrana o općem stanju Provincije, vkara fra Marijan Karaule o obilježavanju provincijskih obljetnica, ekonoma fra Mirko Majdandžića o ekonomskom stanju Provincije, definitora fra Mate Topića o „Krizi među nositeljima dara Evanđelja - izazov za zajednicu ili zabrinutost pojedinca“ te definitora fra Pere Vrebca o duhovnom stanju braće u Provinciji.


Svečano euharistijsko slavlje, na kojem su jedanaestorica mlade braće položili vječne zavjete, slavljeno je u župnoj crkvi. Sv. misu predvodio je provincijal fra Lovro Gavran. Nakon propovijedi oca provincijala, u kojoj je govorio o svećeništvu osvrćući se na svećenika-franjevca, slijedio je obred polaganja zavjeta. Pošto je o svakom zavjetovaniku pročitan kratki životopis, pristupilo se pojedinačnoj  prisegi i potpisu.

Sv. misi nazočila je i rodbina zavjetovanika, a pjesmom su je uzveličali zvuci tambure fojničkog tamburaškog sastava na čelu sa fra Mirkom Majdandžićem.

Iza svete mise, za okrjepu i ručak pobrinule su se vrijedne ruke župljana koji su pripremili i poslužili ručak.
Nakon okrepe, fratri su, u dvorani, nastavila sa radom raspravljajući o važnim i aktualnim temama u Provinciji. Iza 16 sati, poslije kave, srdačno su se izpozdravljali i krenula svojim kućama. 


Više o bosanskim ujacima:
Stranice provincije:  http://www.bosnasrebrena.ba
Franjevački novicijat Gorica-Livno: http://www.novicijat-bosnesrebrene.com/
© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt