PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFDogađanja u Župi od Uskrsa do Velike Gospe
Vijesti iz župe, 06. Kolovoz 2010. 12:23

 

Svjetski dan okoliša, 22. travanj, bio je povod da se pođe s konačnim uređenjem dvorišta i pripreme novoga travnjaka, od oko 5000m2, u južnom i središnjem dijelu dvorišta.

Budući da je konac travnja i cijeli mjesec svibanj bio kišovit, to je i bio razlog da spomenuti radovi nisu privedeni kraju. Čak ni snijeg koji je obijelio Kuprešku Visoravnu 01.06.  nije bio uzrok ljepšega vremena.
Kišovito vrijeme i u mjesecu lipnju je usporavalo da se spomenuti radovi sve do početka mjeseca srpnja. Ipak kroz to vrijeme mnoge se toga odradilo:
nasuto oko 56 kamiona zemlje, pođubreno, isfrezano i konačno posijana trava. 


Sredinom mjeseca lipnja uspjeli smo postaviti i ivičnjake za staze prema vanjskom Gospinom oltaru u južnom djelu dvorišta i ivičnjake za staze od parking prostora prema Crkvi.


Dana 3. lipnja proslavljen je blagdan presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelova ili Brašančeva na Suhom Polju,  drugi patron Župe, kad se po tradiciji sastaju sva tri puka Kupreške Visoravni. Pučku misu i  Tijelovsku procesiju u 11. sati predvodio je profesor na Teologiji u Sarajevu, domaći sin, vlč. Ivica Mršo. Da se zamijetiti, da iz godine ugodinu, sve više i više prisustvuje vjernika sva tri puka.


Polovinom mjeseca srpnja novo posijana trava je izrasla za prvo košenje.


Dana 28. srpnja započelo se s polaganjem flastera na stazama prema Gospinom oltaru i  od parking prostora do crkve. Radovi su završeni 05. kolovoza.


Dana 03. kolovoza, braća Marijan i MIljenko Tadićiz Rude kod Sinja postavili su ozvučenje za Gospin oltar i dvorište. Dana 05. kolovoza započeli su radovi na postavljanju pločica na Gospinom oltaru. Radove izvodi Mladen Vučak.
  Više slika......© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt