PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDFKORIZMA - 2010.
Vijesti iz župe, 27. Veljača 2010. 13:18

I ove godine, početak korizme, nagovjestile su Maškare.

Posebno  se dalo zapaziti, koliko su maštovitosti pokazali, kako odrasli tako i mladi, u izboru same maske. Nije se moglo zapaziti da je bilo nekih neumjesnih maskiranja. Uz pjesmu i šalu, obilazili su obitelji i po selima i gradu a također, ni ovaj put, nisu mimoišli ni župne urede.
Utorak uvečer, 16. veljače, u centru grada, uz zabavni program, proglašene i nagrađene su najbolje maske.Već desetak dana, mi vjernici - katolici, nalazimo se u korizmenom vremenu. To je vrijeme 40-dnevne priprave, kroz odricanje, žrtvu, dobra djela i molitvu, za naš temeljni blagdan USKRS. Iako korizmu karakterizira žrtva i odricanje, ipak ona je za nas sveto, milosno, spasonosno vrijeme. Zašto?
Jedini put jest: odricanje, dobra djela i molitva koji nam ne samo pomaže da promjenimo stil svoga života i ponašanja, nego da i upoznamo sebe, sa svim svojim vrlinama i slabostima, kako bismo mogli promjeniti odnos prema sebi i drugima. Koliko ćemo uspjeti?  To će se posebno i prvenstveno očitovati kroz naša dobra djela. Zato, nemojmo sebi dopustiti da nam korizma bude breme koje ćemo nekako izdržati, nego radosno vrijeme što nam Bog pruža ruku da uspijemo pobjediti sami sebe, uz Božiju pomoć, jer to nismo u stanju često puta sami učiniti.
© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt