PočetnaGradnjaPastoralKontakt

    Obavijest
Dobrodošao si gost u gospin zagrljaj!

Print PDF Osvrt na Dan Oslobođenja Kupresa 2009
Vijesti iz župe, 09. Studeni 2009. 17:14


Trećeg, studenog,  svečano i dostojanstveno proslavljena je petnesta godišnjica oslobođenja Kupresa. Ni prohladno vrjeme ni kiša, nisu mogli sprječiti da se okupe mase svjeta, ne samo sa Visoravni nego i iz susjednih Općina i Hrvatske.
Od 9:30 položeni su vjenci upaljene svjeće na svim spomen obilježjima, masovna grobnica na Suhom Polju, spomen obilježje Vukovarskih branitelja, masovna grobnica na Kupreškom polju, i grobište ispred Crkve u Kupresu.
U 11:00 služena je sv. misa Zadušnica u crkvi sv. Obitelji. Misu je predvodio mjesni župnik, vlč. Marko Tomić uz koncelebraciju župnika sa Suhog Polja, kapelana iz Otinovaca i vojnog kapelana fra Ćirila Lovrića. Na misnom slavlju, uz mnogobrojni narod, bili su prisutni predstavnici općinske, županijske, Federalne vlasti na čelu sa predsjednicom Borjanom Krišto i vojne postrojbe koje su sudjelovale u oslobađanju Visoravni.  Iza svete mise usljedio je svečani mimohod branitelja Kupresa uz pratnju vojnog orkestra od Crkve kroz  centra grada do Hrvatskog Doma, kojega je veliki broj mladih svečano odpozdravljao. Iza toga  usljedilo je pučko veselje kojega nije omeo ni snijeg koji je počeo padati u večernjim satima.


napaćeni Hrvatski narod !!!© Župa Suho Polje Kupres 2019 - Dobrodošli!
Admin | Članci RSS | Pretraga | Kontakt